Iohannis l-a decorat pe chestorul Ioan Căbulea, care fusese urmărit penal pentru abuz în serviciu

Nicolae Căbulea
Nicolae Căbulea (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
06.02.2015

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, care a fost urmărit penal în dosarul listelor electorale de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, a fost decorat vineri de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" în grad de Ofiţer, scrie Hotnews.ro, citând un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Decorarea lui Ioan Nicolae Căbulea a avut loc la propunerea vicepremierului pentru Securitate Naţională, şeful MAI Gabriel Oprea, se mai arată în comunicatul respectiv.

Procurorii DNA susţineau că, pe vremea când era secretar de stat şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, Ioan Nicolae Căbulea, ar fi dispus ca şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, chestorul Manoloiu Constantin, să întocmească actul oficial transmis către Curtea Constituţională potrivit căruia Ministerul de Interne nu-şi poate "asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente".

Trebuie menţionat că, la vremea respectivă, Parchetul General era condus de Daniel Morar. Procurorii au dispus atunci începerea urmăririi penale pe numele lui Ioan Nicolae Căbulea pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul listelor electorale folosite la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din 2012.

Surse din Parchetul General au declarat pentru publicaţia citată că dosarul chestorului Căbulea a fost clasat de procurori în urmă cu scurt timp, Parchetul General fiind condus acum de Tiberiu Niţu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor