Iohannis: Felicitări Timişoarei pentru reuşită! "Oraşul luminilor" va face România să strălucească

Timişoara este oraşul românesc ales de un juriu internaţional pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021. Vestea i-a atras atenţia şi preşedintelui Klaus Iohannis care a felicitat metropola bănăţeană.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Timişoara - 'Oraşul luminilor' - va face România să strălucească şi mai mult peste hotare, a reacţionat sâmbătă, pe contul său de Facebook, preşedintele Klaus Iohannis, după ce oraşul a câştigat titlul de "Capitală Europeană a Culturii 2021".

„Felicitări Timişoarei pentru reuşită! Să câştigi titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 înseamnă multă muncă, voinţă şi dedicaţie din partea autorităţilor şi a întregii comunităţi deopotrivă. Îmi aduc aminte cu drag de experienţa Sibiului în 2007. A fost un an de triumf, iar cel mai important este că Sibiul a rămas pe marea scenă culturală a Europei şi continuă să atragă noi şi noi vizitatori.

Timişoara este pentru mine un oraş al libertăţii, al tinereţii, al amintirilor despre cazarmă, despre anul 1989, când, urmând exemplul timişorenilor, am ieşit şi eu în stradă. Este un loc al multiculturalităţii şi al deschiderii către nou, în care diversitatea are farmecul său aparte. Mă bucur nespus de mult că 'Oraşul luminilor' va face România să strălucească şi mai mult peste hotare!”, a declarat Iohannis.

Oraşele Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara şi-au susţinut, joi şi vineri, prezentările în faţa unui juriu internaţional de experţi delegat de Uniunea Europeană.

În final, juriul a hotărât că Timişoara este oraşul românesc cel mai potrivit să câştige la titlul de "Capitală Europeană a Culturii 2021".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură