Iohannis: Cameron m-a asigurat că românii din Marea Britanie pot să rămână şi să muncească acolo

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Românii din Marea Britanie pot să rămână şi să muncească acolo, l-a asigurat premierul David Cameron pe preşedintele Klaus Iohannis cerându-şi, totodată, scuze pentru incidentele xenofobe petrecute la scurt timp după Brexit, informează Agerpres.

"Am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească. Şi şi-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo", a declarat Klaus Iohannis pentru Antena 3.

Şeful statului a explicat că sunt "foarte multe mize" pentru România în cadrul Consiliului European de la Bruxelles. "Suntem hotărâţi să ne negociem poziţia foarte bine, în primul rând, sigur, poziţia românilor care lucrează şi trăiesc în Marea Britanie".

Din discuţiile purtate până acum de preşedinte la Bruxelles pe tema Brexit reiese foarte clar că "nimeni nu a avut un plan B".

"Acest lucru ne arată că toţi s-au aşteptat să se voteze pentru 'remain' şi au fost surprinşi de rezultat. Chiar premierul Cameron mi-a confirmat că tabăra 'leave' nu are niciun plan concret", a mai declarat Iohannis.

Preşedintele României participă marţi şi miercuri la Bruxelles la reuniunea Consiliului European care are ca temă principală Brexit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne