Ioan Rus, acuzaţii pentru Crin Antonescu şi Traian Băsescu

Ioan Rus, fostul ministru de Interne, a fost audiat luni ca martor în dosarul listelor electorale. El i-a acuzat pe preşedintele interimar şi pe cel suspendat că au făcut presiuni asupra lui prin intermediul televiziunilor.
Ioan Rus (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
13.08.2012

Ioan Rus, fostul ministru de Interne, a fost audiat luni ca martor în dosarul listelor electorale. El i-a acuzat pe preşedintele interimar şi pe cel suspendat că au făcut presiuni asupra lui prin intermediul televiziunilor.

Ioan Rus a precizat că Traian Băsescu şi Crin Antonescu nu l-au sunat niciodată să modifice liste în plus sau în minus. Totodată, el a spus că faptele arată că el se află la uşa Parchetului, nu la vreun restaurant, că "a fost demisionat" şi că cei doi sunt "politicieni de anvergură din România, fete mari".

"Nu s-au făcut presiuni, domnul preşedinte interimar Crin Antonescu nu m-a sunat niciodată nici să modific liste în plus sau în minus, nici să fac altceva. A spus doar la TV că sunt mincinos şi că am de ascuns ceva", a spus Ioan Rus, răspunzând unei întrebări cu privire la presiunile ce s-ar fi exercitat asupra sa pentru a modifica numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente pentru referendumul din 29 iulie. Totodată, Ioan Rus a spus că nici preşedintele suspendat Traian Băsescu nu l-a sunat pentru a face presiuni asupra sa. "Domnul preşedinte suspendat Traian Băsescu, la rândul său, nu m-a sunat niciodată să modific nicio listă în dreapta, nici în stânga. Mi-a explicat doar la TV, din uşa garajului, cum îi cu puşcăria, cu organizatorii", a spus Ioan Rus.

Fostul ministru de Interne a adăugat că "a fost demisionat", lucru care confirmă faptul că "nimeni nu a exercitat nicio presiune asupra sa".

"Faptele arată... Eu sunt în uşa Parchetului, nu la vreun restaurant şi că am fost demisionat. Deci înseamnă că nimeni nu a făcut nicio presiune asupra mea şi îmi cer scuze public acestor doi politicieni de anvergură, fete mari în România, că nu m-or presat în niciun fel", a mai spus Ioan Rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor