Traian Băsescu: Ioan Rus a fost păcălit sau incorect informat

Traian Băsescu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţă de presă organizată la sediul său de campanie, că a făcut presiuni la adresa ministrului Ioan Rus - referitoare la modul de întocmire a listelor pentru referendum - doar prin declaraţii de la sediul de campanie. "Este clar că domnul Rus a fost păcălit sau incorect informat. Este clar că a fost naiv", a mai precizat el.
Traian Băsescu la Conferinţa de presă susţinută duminică, 5 august 2012 (Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
08.08.2012

Traian Băsescu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţă de presă organizată la sediul său de campanie, că a făcut presiuni la adresa ministrului Ioan Rus - referitoare la modul de întocmire a listelor pentru referendum - doar prin declaraţii de la sediul de campanie. "Nu îl pot acuza de incorectitudine... Este clar că domnul Rus a fost păcălit sau incorect informat. Este clar că a fost naiv", a mai precizat el.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui suspendat:

- "Guvernul a comunicat că nu deţine listele electorale.

- Nu îl pot acuza de incorectitudine. Este clar că domnul Rus a fost păcălit sau incorect informat. Este clar că a fost naiv. La cei 18,3 milioane trebuia să mai adauge 460.000 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Domnule Rus, consideră că şi acum, după ce nu mai eşti în funcţie, fac presiune asupra dumneata. Acolo au fost nişte oameni care nu şi-au făcut datoria şi l-au păcălit.

- Un răspuns pe care îl datorez domnului ministru Rus: Eu am făcut presiune asupra sa prin declaraţiile pe care le-am făcut de aici, care au fost tot timpul atenţionări cu privire la modul de întocmire a listelor.

- Constat că este încă o mare confuzie legată de referendum. Am făcut pentru presă un document care ia fiecare lege pentru fiecare tip de alegeri şi vă redă articolul din lege cu privire la listele electorale".

Totodată, Traian Băsescu a mai declarat că a fost surprins de atitudinea lui Crin Antonescu care a afirmat referindu-se la preşedintele suspendat că "Nu scapă de mine decât dacă mă omoară".

Apoi, Băsescu i-a transmis lui Antonescu să se relaxeze.

"Mi-am făcut cruce azi dimineaţă când am auzit ce a zis Antonescu. Îi fac o recomandare: să fie mai relaxat. Relax!", i-a transmis Traian Băsescu, preşedintelui interimar Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor