Rus, despre Băsescu şi Antonescu: Unul mi-a cerut să măresc listele electorale, altul să le micşorez

Fostul ministru de Interne a explicat motivele care l-au determinat să-şi dea demisia luni şi ce i-ar fi cerut preşedintele suspendat şi cel interimar, despre care a spus că au făcut presiuni asupra lui.
Ioan Rus (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
08.08.2012

Fostul ministru de Interne a explicat motivele care l-au determinat să-şi dea demisia luni şi ce i-ar fi cerut preşedintele suspendat şi cel interimar, despre care a spus că au făcut presiuni asupra lui.

"Intervenţia publică a domnului Crin Antonescu din seara zilei de 7 august îmi întăreşte convingerea că decizia mea a fost cea mai potrivită. Am luat-o când am înţeles că nu pot să fac ceea ce atât Traian Băsescu, cât şi Crin Antonescu aşteptau de la mine. Unul să măresc listele electorale, altul să le micşorez. Este războiul lor. Eu am venit la minister pentru a face treabă şi am făcut, organizând din scurt alegeri şi referendum fără incidente", a declarat Ioan Rus pentru Mediafax.

El a precizat că se întoarce la Cluj-Napoca cu "un gust amar", dar că rămâne consecvent în convingerea că "în politică bărbaţii au calea lor".

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că l-ar putea da în judecată pe Ioan Rus pentru calomnie, referitor la declaraţiile făcute de acesta că Antonescu a exercitat presiuni asupra sa.

"Ştiu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. Deci în momentul în care a ieşit şi şi-a dat demisia ieri (luni, n.r.), şi-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu e treaba mea. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, eu ştiu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, şi e foarte bine că ministrul de Interne a plecat. Dacă a plecat, sper că a plecat...", a declarat Antonescu, la Antena3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor