Între teama de Putin şi sport, alege sportul. Tenismenă rusă se disociază de Kremlin

Natela Dzalamidze
Natela Dzalamidze (Instagram)

Jucătoarea rusă de dublu feminin Natela Dzalamidze a decis să reprezinte Georgia la Wimbledon, deşi este născută la Moscova, pentru a evita interdicţia impusă sportivilor ruşi după invadarea Ucrainei.

Natela Dzalamidze, în vârstă de 29 de ani, aflată în prezent pe locul 44 în clasamentul de dublu, figurează ca fiind din Georgia pe site-ul web al circuitului WTA şi pe lista de înscrieri la Wimbledon pentru turneul care începe la 27 iunie. Dzalamidze va juca alături de partenera sa, Aleksandra Krunic din Serbia, scrie dailymail.

"Naţionalitatea jucătoarelor, definită ca fiind steagul sub care acestea joacă la evenimentele profesioniste, este un proces agreat care este guvernat de turnee şi de ITF (Federaţia Internaţională de Tenis)", a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a All England Club într-un e-mail pentru The Associated Press.

All England Club a declarat, în aprilie, că nu va permite jucătorilor din Rusia sau Bielorusia să concureze la turneul de Grand Slam pe iarbă din acest an, din cauza războiului din Ucraina.

Turneele profesioniste de tenis WTA şi ATP au reacţionat la interdicţia All England Club, anunţând că nu vor acorda puncte de clasament niciunui jucător pentru rezultatele de la Wimbledon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport