Într-un sat din regiunea Vidin, un bulgar a rănit o persoană, în timp ce trăgea în câini vagabonzi

Presa bulgara. (DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
09.04.2012

În satul Gramada din regiunea Vidin (nord-vestul Bulgariei), un bulgar şi-a împuşcat şi rănit un vecin în timp ce trăgea în câini vagabonzi, a anunţat luni poliţia locală.

K.K., în vârstă de 59 de ani, folosea arma de vânătoare, pe care o deţinea ilegal, pentru a trage în câini. Însă un glonţ l-a rănit pe vecinul său în vârstă de 68 de ani, care stătea în propria curte.

Victima este internată la spitalul din Vidin.

Poliţia a deschis o anchetă.

Persoanele care omoară intenţionat un animal în Bulgaria riscă până la un an de detenţie şi amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de leva (500 şi 1.500 de euro).

Cei care rănesc intenţionat un animal riscă amenzi similare.

Iar dacă se fac vinovaţi de acte repetate de cruzime, riscă până la trei ani după gratii şi amenzi cuprinse între 2.000 şi 5.000 de leva (1.000 - 2.500 de euro).

La sfârşitul lunii trecute, Boteo Tacikov, un profesor de economie în vârstă de 88 de ani, a fost atacat de o haită de câini într-un cartier din Sofia. Incidentul a agitat spiritele în rândul locuitorilor capitalei bulgare, care se confruntă cu problema câinilor vagabonzi de mai mulţi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor