Intermediarul în asasinatul Caruana Galizia, găsit înjunghiat în baie

Daphne Caruana Galizia (Captură Imagine)
A.P.
22.07.2020

Un mijlocitor care şi-a recunoscut implicarea în asasinarea jurnalistei de investigaţii din Malta, Daphne Caruana Galizia, a fost găsit înjunghiat în reşedinţa sa protejată de poliţie, cu o seară înainte de a apărea la proces.

Melvin Theuma este în prezent tratat la Spitalul Mater Dei după ce a suferit „răni grave”, o anchetă preliminară susţinând că au fost produse de el însuşi. Între timp, rapoartele locale au spus că fostul şofer de taxi a fost găsit pe podeaua băii sale cu gâtul tăiat şi cu o rană in regiunea abdominală.

Theuma trebuia să se prezinte miercuri în instanţă pentru a depune mărturie cu privire la asasinarea jurnalistei Caruana Galizia, care a fost ucisă în momentul în care o bombă a fost detonată în maşina sa, în octombrie 2017.

Theuma primise o graţiere preşedinţială în schimbul mărturiei care să ofere detalii despre modul în care a fost planificat asasinatul.

Dar marţi seara, Poliţia a spus că avocatul lui Theuma a dat alarma după ce acesta nu şi-a putut contacta clientul.

Casa lui Theuma era păzită 24 de ore de ofiţeri de poliţie. Aceştia au intrat în clădire împreună cu soţia lui Theuma şi l-au găsit prăbuşit în baie, înjunghiat.

Presa locală a raportat pe larg că şedinţa de judecată de miercuri este considerată esenţială în dosarul Caruana Galizia.

Theuma a susţinut anterior că a acţionat ca un intermediar contractând trei bărbaţi pentru a efectua asasinatul în numele omului de afaceri maltez Yorgen Fenech.

Magnatul jocurilor de noroc a fost ulterior arestat şi acuzat de participarea la o organizaţie criminală, complicitate la producerea unei explozii şi complicitate la uciderea lui Caruana Galizia.

El a pledat vinovat pentru toate acuzaţiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor