Interagro contractează o facilitate de credit de 7,7 mil. lei de la Piraeus Bank România

Epoch Times România
27.02.2012

Interagro SA, detinută de omul de afaceri Ioan Niculae, contractează o facilitate de credit de 7,7 milioane lei de la Piraeus Bank România, împrumutul fiind garantat cu cinci imobile, potrivit unei hotărâri a acţionarilor de la finalul anului trecut.

Acţionarii Interagro au decis "contractarea unei facilităţi de credit în sumă de 7,72 milioane lei de la Piraeus Bank România, în vederea îndeplinirii, în calitatea sa de garant a obligaţiei de plată a sumei datorate", în ceea ce priveşte contractul de credit contractat de societatea Galaxy Tabacco.

Creditul va fi garantat cu ipotecă pe cinci imobile, garanţie reală mobiliară asupra soldului creditor al conturilor deschise de împrumutat şi garantul New Century Development la bancă, cauţiune încheiată cu garantul Ioan Niculae şi trei bilete la ordin în alb.

InterAgro SA este o companie privată cu capital româno-britanic, înfiinţată în anul 1994, care are ca principal domeniu de activitate comerţul exterior cu îngrăşăminte chimice pentru agricultură, activând şi în alte domenii cum ar fi: cultura cerealelor şi a plantelor tehnice şi industria alimentară.

În 2000, Interagro a fost desemnată câştigatoare a licitaţiei de privatizare a Societăţii Naţionale Tutunul Românesc (SNTR), organizată de Ministerul Agriculturii, dar compania de ţigarete a revenit în proprietatea statului, pe fondul unor datorii foarte mari pe care le avea la buget, iar procesul de privatizare a fost reluat. După patru ani, în 2004, pachetul majoritar al SNTR, devenit între timp Galaxy Tobacco, va fi cumpărat de consorţiul Tobacco 2003(UE, format din CTS Italia şi Galaxy Energy International Ltd, Interagro rămânând cu sub 1% din acţiuni.

În octombrie 2009, Ioan Niculae, administratorul grupului Interagro, a redevenit acţionar majoritar la Galaxy Tobacco, după ce a majorat capitalul social al companiei cu 40 de milioane de dolari în contul obligaţiilor investiţionale asumate în contractul de stingere a datoriilor încheiat cu AVAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor