Întâlnire de urgenţă a miniştrilor UE după atacurile din Bruxelles

Poliţia încă vânează un al patrulea bărbat suspectat de implicare în atacurile teroriste din Bruxelles. Între timp, miniştrii UE se vor întâlni pentru a discuta despre urmările atacului şi măsurile care ar trebui luate.
Un ofiţer de poliţie stă de pază la aerportul Zaventem din Bruxelles, 22 martie 2016.
Un ofiţer de poliţie stă de pază la aerportul Zaventem din Bruxelles, 22 martie 2016. (Captură Foto)

Întâlnirea de urgenţă va avea loc joi în Bruxelles, în timp ce autorităţile continuă operaţiunile de căutare a unui al patrulea bărbat neidentificat, care este suspectat că ar avea legătură cu atacurile teroriste de marţi.

Alţi trei bărbaţi au fost identificaţi de poliţie: Najim Laacraoui şi fraţii Khalid şi Ibrahim El Bakraoui.

Conform preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim El Bakraoui a fost deportat din Turcia anul trecut. Erdogan a criticat autorităţile belgiene pentru că nu au reuşit să îl monitorizeze pe Ibrahim, care a fost la un moment dat condamnat pentru jaf.

Grupul jihadist Statul Islamic şi-ar fi asumat răspunderea pentru cele două atacuri cu bombe care au avut loc marţi în Bruxelles şi care s-au soldat cu 30 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi, conform unei declaraţii publicate pe contul oficial de Telegram al militanţilor.

Două explozii au avut loc la Aeroportul Zaventem din Bruxelles şi a treia la staţia de metrou Maelbeeck, situată la doar 500 de metri de clădirile UE.

Rămâne totuşi neclar motivul atacurilor împotriva Europei, care nu este implicată direct în luptele cu Statul Islamic în Orient.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe