Insula rusească Sahalin dispare misterios de pe harta online după lansarea unei rachete nord-coreene înspre Japonia

Insula Sahalin din Pacific a dispărut parţial de pe serviciul de hărţi Yandex al Rusiei. Eroarea tehnică a coincis în mod misterios cu lansarea unei rachete de către Coreea de Nord înspre insula niponă Hokkaido, situată la mică distanţă de Sahalin.
Insula rusească Sahalin
Insula rusească Sahalin (Captură Foto)

Compania rusă Yandex specializată în hărţi online nu mai arată insula Sahalin. Insula din Estul Îndepărtat al Rusiei a dispărut de pe serviciile Yandex când este vizualizată de la o distanţă de 180 până la 3.000 km de suprafaţa Pământului.

Eroarea a fost observată atât pe website-ul Yandex cât şi pe aplicaţiile sale IOS şi Android în jurul orei 2 a.m. (ora Moscovei), marţi noaptea (23 p.m. GMT, luni) şi a coincis cu lansarea unei rachete nord-coreene. Racheta a zburat deasupra Japoniei, prăbuşindu-se în Oceanul Pacific la 1.180 km de insula nordică niponă Hokkaido, la distanţă mică de insula rusească vecină Sahalin.

Oficialii Yandex au explicat cauza erorii. Potrivit declaraţiei lui Dmitri Gorceakov, secretarul de presă al companiei ruseşti, “dispariţia” Insulei Sahalin a avut loc în timp ce serviciul de hărţi online era actualizat. “Am rezolvat deja această problemă tehnică şi Sahalin va apărea în curând atât pe versiunea mobilă, cât şi pe websiteul serviciului nostru”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe