Instituţiile de credit vor trimite BNR informaţii privind angajaţii care au cel puţin 1 milion euro/an

Logo al Băncii Naţionale a României
Logo al Băncii Naţionale a României (Lavinia Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
31.10.2012

Banca Naţională a României a publicat pe site un proiect de ordin privind exerciţiul de raportare de către instituţiile de credit a informaţiilor referitoare la angajaţii care beneficiază de remuneraţii de nivel înalt.

Potrivit BNR, proiectul de Ordin "asigură transpunerea în cadrul de reglementare naţional a Ghidului privind exerciţiul de colectare a datelor cu privire la angajaţii cu venituri ridicate (Guidelines On the Data Collection Exercise Regarding High Earners - EBA/GL/2012/5) emis de Autoritatea Bancară Europeană".

În proiect se arată că angajaţii care beneficiază de remuneraţii de nivel înalt sunt cei a căror remuneraţie totală este de cel puţin 1 milion de euro/an.

Angajaţii care beneficiază de remuneraţii de nivel înalt care îşi desfăşoară activitatea profesională în România vor fi clasificaţi în această categorie la nivelul României.

"În cazul angajaţilor care beneficiază de remuneraţii de nivel înalt şi care îşi desfăşoară activitatea profesională pentru diferite entităţi din România şi din alt stat membru (de exemplu, atât la nivel de instituţie mamă, cât şi la nivel de filială, iar filiala este localizată în alt stat membru) sau care îşi desfăşoară activitatea profesională pentru o sucursală dintr-un stat membru gazdă, aceştia vor fi clasificaţi la nivelul statului membru în care îşi desfăşoară cea mai mare parte a activităţii profesionale. Angajaţii care beneficiază de remuneraţii de nivel înalt care îşi desfăşoară activitatea profesională în cadrul şi în afara Spaţiului Economic European vor fi clasificaţi la nivelul unui stat membru în cazul în care aceştia îşi desfăşoară cea mai mare parte a activităţii profesionale în cadrul Spaţiului Economic European", se arată în păroiectul de ordin.

Prima raportare se întocmeşte şi se transmite Băncii Naţionale a României de către instituţiile de credit până la data de 15 decembrie 2012, pentru informaţiile aferente remuneraţiilor fixe şi variabile acordate pentru activitatea profesională desfăşurată în anii 2010 şi 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor