Inspectorii ISU Bucureşti acuzaţi în dosarul Colectiv rămân în arest

George Matei şi Antonina Radu, cei doi angajaţi ISU Bucureşti acuzaţi că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI rămân după gratii.
Tragedia de la clubul Colectiv
Tragedia de la clubul Colectiv (facebook.com/digi24)

Curtea Militară de Apel Bucureşti a respins luni contestaţiile celor doi inspectori ISU faţă de decizia Tribunalului Militar Bucureşti care, în data de 5 decembrie a prelungit mandatul de arestare preventivă a celor doi, relatează Agerpres.

Tot astăzi, Curtea Militară de Apel a respins şi cererea prin care Antonina Radu solicită înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Reamintim că cei doi ofiţeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul ISU Bucureşti au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii DNA susţin că, deşi au făcut mai multe deplasări la S.C. Colectiv Club SRL, Radu Antonina şi Matei George Petrică nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidenţă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, ca funcţionând fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Reamintim că în urma incendiului din clubul Colectiv 63 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 150 au ajuns în spitale, pentru unii recuperarea urmând să dureze vreme îndelungată.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi citi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne