INS: Rezultatele definitive ale Recensămîntului din 2011 nu au fost încă finalizate

Epoch Times România
05.07.2012

Rezultatele definitive ale Recensămîntului din 2011 nu au fost încă finalizate şi nu se cunoaşte încă data la care acestea vor fi publicate, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică (INS).

INS a amânat de două ori până acum publicarea rezultatelor Recensămîntului din 2011.

Populaţia stabilă a României este de 19.042.936 persoane dintr-un total înregistrat de 20.254.866, dintre care 88,6% se declară români, potrivit rezultatelor provizorii ale recensământului din octombrie 2011, făcute publice de INS pe 2 februarie. La recensământ au fost înregistrate 910.264 persoane plecate pe perioadă îndelungată şi 301.666 temporar prezente.

Premierul Victor Ponta a spus joi că în organizarea referendumului trebuie să se ţină cont de recensământul din 2011.

"Guvernul nu se implică în niciun fel în decizia Parlamentului, dar în acelaşi timp avem obligaţia să asigurăm condiţii absolut Mă duc la Guvern să văd dacă putem să avem rezultatele recensământului pentru că, ştiţi foarte bine, deocamdată pe listele electorale, noi figurăm ca în 2001 sau 2002. Adică cu trei milioane de oameni în plus, oameni care nu mai sunt cu adevărat electori. O să încerc să rezolv această problemă pentru ca referendumul, dacă se va organiza, să se organizeze cât mai repede şi să se organizeze absolut corect, pentru ca votul românilor să pună punct acestei crize politice într-un fel sau altul. Numai oamenii pot decide - nici preşedintele, nici Parlamentul şi cu atât mai puţin Guvernul", a declarat primul-ministru.

INS a amânat de două ori până acum publicarea rezultatelor Recensămîntului din 2011.

Vicepreşedinţii Institutului Naţional de Statistică Cristian Nicolae Stănică şi Gered Beatrix au fost înlocuiţi joi din funcţie, prin decizii semnate de premierul Victor Ponta, documentele fiind pubilcate în Monitorul Oficial.

Prin alte două decizii semnate joi, primul ministru i-anumit pe Elena Mihaela Iagăr şi Florin Ciurariu în posturile rămase vacante, de vicepreşedinţi ai Institutului Naţional de Statistică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor