Îngheţata care nu se topeşte vine din Japonia (video)

Îngheţata poate rezista până la cinci minute la soare păstrându-şi atât gustul cât şi forma

Îngheţata Kanazawa
Îngheţata Kanazawa

Cu toate că îngheţata este cea mai bună alegere pentru a ne răcori vara, în multe ocazii consumul acesteia devine problematic deoarece se topeşte rapid, mai ales la temperaturi ridicate. O cursă contra cronometru pentru a evita să înceapă să se scurgă pe toate părţile lăsându-ne mâinile murdare şi lipicioase. Cu toate acestea, în Japonia au găsit soluţia: îngheţata care nu topeşte.

"Kanazawa Ice" sau îngheţata Kanazawa este noua propunere a unui magazin care poartă acelaşi nume, situat într-un cartier turistic al oraşului Higashi-Chaya District, din prefectura Ishikawa, Japonia. Cheia acestui dulce se află în compoziţia concepută printr-un studiu efectuat de Biotherapy Development Research Center Co, potrivit publicaţiei Asahi Shimbun.

Îngheţata, care îi cucereşte pe toţi cei care o gustă, îşi poate păstra aspectul şi gustul chiar şi după ce a petrecut cinci minute la soare. Preşedintele companiei, Takeshi Toyoda, afirmă despre creaţiile sale că „vor rămâne aproape la fel, chiar dacă acestea sunt expuse la aerul cald al unui uscător”.

Secretul se află în folosirea unui polifenol lichid extras din căpşuni, după cum dezvăluie Tomihisa Ota, profesor emerit de farmacie de la Universitatea Kanazawa, responsabilul studiului. Această componentă face ca grăsimea şi apa să nu se separe de amestecul de bază al îngheţatei, astfel încât aceasta îşi menţine forma chiar dacă temperatura mediului ambiant este ridicată.

Această descoperire a fost făcută datorită eforturilor companiei de a ajuta fermierii cultivatori de căpşuni afectaţi de cutremurul din 2011 din Japonia şi de tsunami.

Mai multe informaţii: The Asahi Shimbun: Strawberry extract îs secret of popsicles that do not melt