Infanteria Marină a SUA trimite armament greu în zona Mării Negre

Tancuri americane.
Tancuri americane. (Ambasada SUA la Bucuresti)

Infanteria Marină a SUA a trimis tancuri, artilerie şi vehicule blindate uşoare de recunoaştere în Europa, pentru a susţine aliaţii NATO şi partenerii internaţionali. Armamentul greu a sosit duminică la Bremerhaven, în Germania, şi urmează să ajungă în Bulgaria.

"Tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere vor fi încărcate în trenuri şi transportate prin întreaga Europă, demonstrând capacitatea aliaţilor şi partenerilor noştri internaţionali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operaţiuni militare desfăşurate pe timp de criză", se precizează într-un comunicat remis Epoch Times de Ambasada SUA la Bucureşti.

Însoţite de peste 160 de infanterişti marini, tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere reprezintă Compania de Arme Întrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria. Echipamentele vor fi folosite de infanteriştii marini la antrenamente alături de unităţile mecanizate ale aliaţilor şi partenerilor, sporind capacităţile tuturor de folosire a armelor întrunite şi a tacticilor anti-blindaj.

''Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA în regiunea Mării Negre a îmbunătăţit comunicarea şi coordonarea cu forţele aliate şi partenerii”, a declarat locotenent-colonel John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marină a SUA în Europa şi Africa. „Drept rezultat al acestei colaborări şi coordonări, diversele agenţii şi organizaţii implicate se cunosc reciproc, în loc să afle una de existenţa alteia după ce se petrece o criză.”

The Black Sea Rotational Force este o forţă rotaţională reprezentată de infanterişti marini şi marinari, capabilă să participe la o gamă variată de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa. The Black Sea Rotational Force are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în România.

Trimiterea echipamentelor militare în Europa vine pe fundalul crizei din Ucraina. De la anexarea peninsulei Crimeea în 2014, pe lângă intensificarea activităţii aeriene, Rusia s-a implicat şi într-o serie de acţiuni agresive care vizează Occidentul, inclusiv eforturi continue de a destabiliza Ucraina, exerciţii militare ample în vestul Rusiei şi atacuri cibernetice împotriva statelor baltice.

La rândul lor, ruşii au anunţat ieri, prin ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu că în Rusia, Serbia şi Belarus vor participa la exerciţii militare comune, intitulate “Slavic Brotherhood – 2015”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.