Încrederea companiilor germane în economie a scăzut pentru a patra lună consecutiv

(photos.com)

Încrederea companiilor germane în economie a scăzut din nou în luna august, pentru a patra lună consecutiv, ceea ce sugerează că îngrijorările cu privire la criza din Ucraina şi impactul sancţiunilor împotriva Rusiei îşi fac resimţite efectele în consiliile de administraţie ale firmelor din cea mai mare economie europeană, transmite Reuters.

Institutul de cercetare economică Ifo a anunţat, luni, că încrederea companiilor germane în economie a înregistrat o scădere peste aşteptări, până la 106,3 puncte în luna august, de la 108 puncte în luna iulie. Analiştii se aşteptau la o scădere până la nivelul de 107 puncte.

'Economia germană continuă să piardă viteză', a declarat preşedintele Ifo, Hans-Werner Sinn într-un comunicat de presă.

Pe sectoare de activitate, încrederea companiilor din sectorul manufacturier a atins cel mai scăzut nivel din ultimele 13 luni, în timp ce încrederea companiilor din sectorul vânzărilor a scăzut şi ea.

Potrivit unei estimări preliminare publicate săptămâna trecută de Oficiul federal de statistică (Destatis), în perioada aprilie-iunie 2014 Produsul Intern Brut al Germaniei, prima economie europeană, a înregistrat un recul surprinzător de 0,2% comparativ cu primul trimestru. Analiştii estimează că prima economia europeană va reveni pe creştere în trimestrul al treilea, însă datele Ifo şi alte sondaje sugerează că relansarea nu va fi una deosebit de puternică.