"Începe dansul". Tăriceanu înfiinţează un nou organism menit să rezolve presupusele probleme din Justiţie

Determinat să treacă de la vorbe la fapte, şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu face paşi concreţi pentru a "rezolva" problemele din Justiţie.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Intrat de nenumărate ori în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii pentru criticile dure lansate la adresa Justiţiei, care au mers chiar până la denunţarea unei aşa-zise tentative de lovitură de stat orchestrate de procurorii DNA, al doilea om în stat, şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, pare pregătit să abordeze mult mai pragmatic problema - umblând la legile care stau la baza puterii judecătoreşti.

Tăriceanu, care în ziua moţiunii de cenzură a preferat să critice, de la tribuna Parlamentului, mersul Justiţiei din România mai degrabă decât problemele Opoziţiei, a decis înfiinţarea unui "Grup de lucru cu scopul de a identifica soluţiile legislative pentru ameliorarea funcţionării Justiţiei."

Probabil că acest nou organism va fi utilizat pentru a readuce un "echilibru" al puterilor în stat, în contextul în care este binecunoscută opinia şefului Senatului potrivit căreia puterea judecătorească, care de ceva vreme loveşte cu putere în pătura coruptă a politicienilor, s-a transformat într-o adevărată "super putere" care le eclipsează pe celelalte, lucru care consideră că trebuie îndreptat cât mai curând.

Astfel, Biroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, înfiinţarea acestui nou "Grup de lucru" menit să "ameliorareze funcţionarea Justiţiei", membri acestuia urmând să se reunească într-o primă şedinţă în data de 29 octombrie.

"Astăzi, la propunerea preşedintelui Senatului, am aprobat înfiinţarea Grupului de lucru pentru identificarea soluţiilor legislative privitoare la ameliorarea funcţionării Justiţiei, (...) urmând ca pe parcursul acestei săptămâni grupurile parlamentare să îşi desemneze reprezentanţii în Grupul de lucru, ca el să devină funcţional. Prima întâlnire este stabilită pentru 29 octombrie, la ora 10,00, pentru constituirea în sine şi pentru a lua cunoştinţă de primele aspecte", a declarat vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, citat de Agepres.

Liderul PSD a explicat că nevoia înfiinţării acestui organism a reieşit în urma întâlnirilor pe care conducerea Senatului le-a avut, în ultima perioadă, cu reprezentanţii instituţiilor din Justiţie.

"După cum ştiţi, pe parcursul ultimelor săptămâni, la iniţiativa Biroului Permanent al Senatului şi a preşedintelui, au avut loc întâlniri cu toate categoriile profesionale din lumea Justiţiei şi a reieşit nevoia înfiinţării unui organism de lucru, de colaborare şi de cunoaşte a instituţiilor, a ideilor şi a metodelor prin care într-un grup de lucru comun putem identifica soluţii legislative pe care noi să le punem în practică astfel ca Justiţia să funcţioneze cât mai aproape de parametrii şi de nevoile societăţii", a mai precizat Ioan Chelaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne