Încep procedurile pentru concedierile colective din TVR

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

Conducerea televiziunii române va solicita, miercuri, deschiderea dialogului cu partenerii sociali, pentru diminuarea consecinţelor concedierilor colective şi stabilirea echitabilă a criteriilor de selecţie a personalului necesar funcţionării TVR în noua structură organizatorică, informează TVR.

Programul de redresare economică a TVR a fost deja aprobat de Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, pe 28 august, şi acum urmează punerea lui în practică, după ce a fost adoptat în şedinţa Guvernului de pe 1 septembrie.

Din 5 septembrie, conducerea executivă a TVR va definitiva componenţa comisiilor de selecţie, care vor include specialişti din interiorul şi din afară TVR şi reprezentanţii sindicatelor, în vederea ocupării posturilor din noua organigramă, se arată în comunicatul emis de TVR.

Finalizarea procesului de evaluare şi analiză va avea loc la jumătatea lunii octombrie.

Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, fapt care implică concedierea a aproape 980 de angajaţi. Această măsură, alături de reducerea altor cheltuieli, va face mai uşor de plătit datoria de 145 de milioane de euro pe care a acumulat-o în timp TVR.