Grevă japoneză la TVR. Angajaţii protestează faţă de concedierile anunţate

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

Angajaţii TVR au fost invitaţi de sindicatul instituţiei să ia parte luni la o grevă japoneză, prin care să-şi exprime nemulţumirea faţă de concedierile anunţate de conducere. Aceasta a anunţat recent că va da afară 980 de angajaţi în încercarea de a redresa instituţia din punct de vedere financiar.

Greva de tip japonez se va desfăşura luni, 3 septembrie, începând cu ora 00.00 până la ora 24.00, se arată în comunicatul Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR. Participanţii la grevă vor purta banderole albe care au inscripţionate cuvântul "Protest".

"Greva de tip japonez nu implică întreruperea activităţii în SRTv. Suntem convinşi că aţi petrecut multe nopţi albe în faţa oglinzii gândindu-vă la soarta Televiziunii Române, pe care zilele acestea clamaţi sus şi tare că o iubiţi şi vreţi să o apăraţi. Din păcate, această manifestare de iubire vine un pic cam târziu, după ani în care dumneavoastră sau partidele pe care cu cinste le reprezentaţi în Consiliul de Administraţie şi-au bătut joc de «bătrâna doamnă» a audiovizualului românesc. Ani la rând, ne-aţi tratat ca simple slugi puse să răspundă nevoii dumneavoastră de portavoce. Ani la rând, posturile plătite regeşte au fost adevărate sinecuri cu care preşedinţi de partid, de stat sau şefi de guvern şi-au recompensat servilii jurnalişti cu carnet de partid sau fără", se mai arată în comunicatul sindicatului.

Sindicatul îi invită pe membrii Consiliului de Administraţie al TVR să se restructureze la rândul lor, pentru a fi astfel solidari cu cei 980 de angajaţi ai televiziunii care urmează să fie concediaţi.

În urma restructurărilor, TVR va trebui să rămână cu 2.340 de angajaţi.