Angajatul TVR care a sărit de la balconul Parlamentului vrea să devină deputat

Parlamentul României
Parlamentul României (Epoch Times România)

Adrian Sobaru, angajatul TVR care a sărit de la balconul Parlamentului în decembrie 2010, vrea să stea în băncile pe care s-a aruncat în timpul discursului susţinut de către premierul de atunci, Emil Boc.

Adrian Sobaru, care a apărut în publicaţiile din întreaga lume datorită gestului său extrem, a declarat recent într-un interviu că intenţionează să candideze ca independent pentru un loc de deputat în colegiul 5 din Bucureşti (zona Colentina-Teiul Doamnei), relevă RTV.

„Am văzut că multă lume nu voia decât să se folosească de momentul Sobaru pentru imagine, iar eu nu vreau să fiu o marionetă pe care cineva să o folosească. Eu chiar cred că se poate face ceva, dar e nevoie de curăţenie, în primul rând sufletească", a spus Sobaru.

El a mai precizat că unul dintre motivele pentru care a ales un colegiu din Capitală este legat de lipsa fondurilor de campanie, care-l determină să mizeze pe o strategie door-to-door - din uşă în uşă - mai uşor de pus în practică într-o zonă urbană.

"În afară de door-to-door, sunt foarte puţine lucruri pe care putem să le facem. O să facem nişte calendare şi cam atât. Nu tricouri, nu televizoare, nu găleţi, nu făină, nu mici. Dar cu toate astea, trebuie ceva bani. Eu sunt un tip echilibrat şi calculez, am nevoie de cam 15.000 de euro. Pentru o campanie electorală nu înseamnă mare lucru, dar pentru un om normal înseamnă enorm de mulţi bani", a spus Adrian Sobaru.

El a precizat că va deschide un cont bancar, dar şi un site de promovare, prin intermediul cărora va încerca să obţină bani pentru campanie:

"Nu vreau să stau cu mâna întinsă la oamenii de afaceri pentru că în momentul în care stai cu mâna întinsă, candidatura independentă nu prea mai e independentă. Dacă primeşti ajutor dintr-un singur loc, cel care îţi dă, te şi condiţionează".