Incendiu în Delta Văcăreşti. 2000 mp înghiţiţi de flăcări

Abia declarată zonă protejată, Delta Văcăreşti este afectată de un nou incendiu ce a cuprins circa 2000 mp.
Lacul Văcăreşti, rezervaţie naturală
Lacul Văcăreşti, rezervaţie naturală (Epoch Times România)

În rezervaţia naturală Deltă Văcăreşti din Capitală a izbucnit un incendiu care a cuprins circa 2.000 de metri de vegetaţie uscată. Flacările s-au stârnit în urmă cu circa o oră şi 20 de pompieri se luptă cu focul, încercând să limiteze extinderea incendiului, relatează digi24.ro.

În urmă cu mai puţin de două luni Delta Văcăreşti a fost declarată prin Hotărâre de Guvern, parc natural, în zonă fiind instituit regimul de arie naturală protejată.

Reamintim că Văcăreştiul este primul parc natural urban din Europa continentală şi include 190 de hectare de spaţiu verde ce asigură habitatul a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecţie) şi mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc şi alte specii precum ţestoasa de uscat şi ţestoasa de apă, reprezentând, alături de speciile floristice, un ecosistem format din mai multe componente, aflat în stare de echilibru natural.

De-a lungul anilor, zona, lăsată fără protecţie de autorităţi, a fost afectată de numeroase incendii care au mistuit hecatare peste hectare de vegetaţie.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne