"Încearcă să intimideze procurorii!" - Dragnea, Carmen Dan et Co, acuzaţi că interferează cu ancheta "10 august"

Liderul PSD Liviu Dragnea, ministrul de Interne, Carmen Dan, precum şi alţi factori de decizie încearcă să intimideze procurorii care anchetează violenţele din 10 august, a acuzat preşedintele PNL Ludovic Orban, care a solicitat încetarea presiunilor puse pe oamenii legii.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL îl somează pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi pe acoliţii săi, să înceteze orice formă de presiune asupra Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la ancheta menită să stabilească vinovaţii pentru reprimarea brutală a manifestaţiei paşnice din 10 august, a transmis luni, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul liberalilor Ludovic Orban.

"Tot mai multe acţiuni arată limpede că Liviu Dragnea, care se simte cu musca pe căciulă, atât el cât şi apropiaţii săi, Carmen Dan şi alţi factori decidenţi, caută prin orice mijloace să intimideze procurorii care anchetează acţiunile ilegale săvârşite de cei responsabili în călcarea în picioare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români care au manifestat paşnic pe 10 august", a declarat Orban.

Liderul PNL a precizat că demararea evaluării procurorului general, Augustin Lazăr, de către ministrul Justiţiei, "fără niciun motiv serios", nu reprezintă altceva decât "o formă de presiune" care se pune asupra Parchetului General.

"De asemenea, implicarea Inspecţiei Judiciare, evident, încălcând grosolan legea în derularea anchetei. Prin solicitarea dosarului anchetei către procurorii care se ocupă de ancheta respectivă din procuratura militară, arată foarte clar că există o tentativă de intimidare a procurorilor, de afectare a anchetei, astfel încât procurorii să nu poată să finalizeze această anchetă, să identifice toţi vinovaţii, toţi responsabilii pentru cei care au dat ordinele şi au pus în practică ordinele de reprimare brutală a manifestaţiei din 10 august", a afirmat Orban.