Încă un acord preventiv cu FMI pentru 2013-2015

Guvernul are în plan să încheie un nou acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional pe perioada 2013-2015, însă nu au fost stabilite sumele exacte.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
25.07.2012

Guvernul are în plan să încheie un nou acord preventiv cu Fondul Monetar Internaţional pe perioada 2013-2015, însă nu au fost stabilite sumele exacte.

"Este prematur să vorbim acum despre sume, dar importantă este decizia de natură strategică vizând un termen mediu. Vorbim de un acord care probabil va fi tot pe doi ani, 2013-2015", a declarat ministrul de Finanţe, Florin Georgescu.

Delegaţia comună de la FMI, CE şi Banca Mondială urmează să vină la Bucureşti, după referendum, pentru a discuta cea de-a şasea evaluare a acordului de tip preventiv încheiat anul trecut, a negocia mai multe măsuri fiscale propuse de partea română şi a analiza proiectului de buget pentru 2013.

Premierul Victor Ponta a declarat şi el că este necesar un nou acord de tip preventiv cu FMI. Cea de-a şasea revizuire a acordului va fi condusă de olandezul Erik de Vrijer, care l-a înlocuit pe americanul Jeffrey Franks, şeful misiunii de evaluare a României în ultimii trei ani.

România are în prezent un acord de tip preventiv cu FMI în valoare de 3,6 miliarde euro, în timp ce Comisia Europeană asigură fonduri de 1,4 miliarde euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor