În timp ce Moldova este grav afectată de viscol, şefii CNADNR fac chef la Bâlea Lac

În ciuda faptului că în şapte judeţe din Moldova a fost declarat încă de joi seară cod galben de ninsori şi viscol, directorii de la Compania Naţională de Autostrăzi (CNADR) de care răspunde Dan Şova au petrecut noaptea trecută într-o cabană în apropiere de Bâlea Lac. Şefii CNADR s-au adunat acolo sub pretextul unei şedinţe.
(DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
25.01.2013

UPDATE 2

Dacă va constata că, joi seara, la Bâlea Lac, directorii companiei "se ţineau de petreceri, nu de deszăpeziri", îi va da pe toţi afară, a declarat vineri premierul Victor Ponta, precizând că i-a cerut şefului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale(CNADNR), Mircea Pop, să vină la Bucureşti de urgenţă.

"Am vorbit cu domnul Pop (directorul general al CNADNR-n.r.) - care nu era la Bâlea Lac, era la Cluj - l-am chemat în Bucureşti, vreau să verific ce s-a întâmplat cu conducerea CNADNR. Dacă într-adevăr se ţineau de petreceri, nu de deszăpeziri, da, îi dăm pe toţi afară", a precizat premierul Ponta.

UPDATE 1

"Şedinţa a avut loc la ora 14:30, problemele discutate au fost tranşate până la finalul zilei, iar în cursul nopţii participanţii au plecat. Astfel, în jurul orei 02:00, Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi se afla în zona localităţii Bacău, iar în jurul orei 01:30, Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti se afla pe raza administrativa a regionalei", relevă un comunicat remis vineri de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

***

În ciuda faptului că în şapte judeţe din Moldova a fost declarat încă de joi seară cod galben de ninsori şi viscol, directorii de la Compania Naţională de Autostrăzi (CNADR) de care răspunde Dan Şova au petrecut noaptea trecută într-o cabană în apropiere de Bâlea Lac. Şefii CNADR s-au adunat acolo sub pretextul unei şedinţe.

Mai multe publicaţii de joi, precum şi televiziunile relevă că şeful de la autostrăzi, Mircea Pop, ar fi petrecut într-o cabană din apropiere de Bâlea Lac împreună cu alţi directori din cadrul companiei pe care o conduce, precum şi cu mai mulţi şefi de la Direcţia Regională de Drumuri, cum ar fi Ionuţ Maşala, director economic sau Ecaterina Munteanu, director pentru siguranţa circulaţiei.

Şefii CNADNR s-a adunat la munte sub pretextul că organizează un plan operativ de acţiune în timpul iernii, însă numai de asta nu le-a păsat la petrecere.

„Planul operativ de acţiune a fost organizat de conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov. Directorii de regională care au participat la chef au fost puşi să facă o chetă pentru a asigura băutura şi mâncarea necesară la paranghelia drumarilor. Chiar dacă miercuri s-a convocat Comandamentul de iarnă la Palatul Victoria, condus de vicepremierul Liviu Dragnea, şefii CNADNR nu au amânat deplasarea la Bâlea Lac"”, le-a declarat un angajat al CNADNR jurnaliştilor de la sursazilei.ro.

În timp ce şapte judeţe din Moldova se află sub incidenţa codului galben de ninsori şi viscol, din cauza chefului care s-a prelungit, la Comandamentul de iarna întrunit vineri dimineaţă la Palatul Victoria, din partea CNADNR a participat un simplu şef de serviciu - Cristian Andrei.

Liviu Dragnea: CNADNR este singura verigă slabă din sistem

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este singura verigă slabă din sistem, a apreciat vicepremierul Liviu Dragnea. Membrul Guvernului a fost nemulţumit de faptul nu a fost trimisă la timp o autofreză în judeţul Vaslui.

Instituţiile au început să colaboreze, însă avem o singură problemă, o singură verigă slabă - CNADNR. Este ultima dată când mai acceptăm această bâlbâială din partea CNADNR.

"Eu vreau să vă rog, pentru că în tot acest angrenaj din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi comitetele judeţene, în ultima perioadă tot sistemul a început să funcţioneze, toate rotiţele se învârt cu viteză firească, comunicarea a început să funcţioneze, instituţiile au început să colaboreze, avem o singură problemă, o singură verigă slabă: CNADNR. Este ultima dată când mai acceptăm această bâlbâială din partea CNADNR", a afirmat Liviu Dragnea.

Directorul CNADNR nu a fost prezent la comandamentul de la Guvern, iar Dragnea i-a atras atenţia delegatului Companiei să vină informat la reuniune.

"Ori veniţi aici informaţi, ori nu. Domnul Mircea Pop v-a informat azi dimineaţă, spunând că ştie de problemă, pentru că ştia de la ministrul (Internelor) Radu Stroe. CNADNR are toate contractele (de deszăpezire) pe drumurile naţionale", a cerut ministrul.

La sediul Guvernului a avut loc vineri comandamentul pentru deszăpezire, după ce meteorologii au anunţat cod galben şi portocaliu de ninsori.

Zeci de localităţi au rămas fără energie electrică din cauza vremii

Peste 17.000 de persoane nu mai sunt alimentate cu energie electrică, în urma viscolului din ultimele ore, care a afectat mai ales zona Moldovei. Cea mai gravă situaţie este însă în judeţul Buzău, unde 20 de localităţi au fost afectate de vremea rea. La nivel naţional, peste 30 de localităţi au rămas în pană de curent, iar autorităţile s-au întrunit la Comandamentul de deszăpezire pentru a lua măsuri.

nu mai puţin de 11 reţele de transport a energiei electrice au fost afectate, iar alte şase au avut de suferit doar parţial, ceea ce a dus la oprirea alimentării cu energie electrică. Prima informare a fost realizată la Comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria, unde reprezentanţii Ministerului Economiei au prezentat informaţiile din teritoriu până la ora 7.00.

Nouă echipe au fost trimise pentru a remedia defecţiunile în Buzău, două la Brăila şi trei la Galaţi, după cum a anunţat Ministerul Energiei.

Peste 1.300 de sancţiuni pentru şoferii care au intrat pe drumurile blocate

Poliţia Rutieră şi Inspectoratul General al Poliţiei au fost îndemnate de ministrul Administraţiei, Radu Stroe, să-i sancţioneze "fără milă" pe şoferii care nu respectă indicaţiile poliţiştilor şi forţează intrarea pe drumuri care au fost închise din cauza zăpezii mari. În ultimele ore, de la intrarea în vigoare a codului galben şi a celui portocaliu de viscol, numeroşi şoferi au forţat accesul pe drumurile blocate.

"Cele 1.329 de sancţiuni date de către Poliţia Rutieră demonstrează în continuare indisciplina conducătorilor auto: continuă să forţeze să treacă, nu respectă cele stabilite de poliţie. Cer Poliţiei Rutiere şi Inspectoratului General al Poliţiei niciun fel de milă", a declarat Stroe, la Comandamentul de iarnă convocat la Guvern vineri dimineaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor