În jur de 2500 de spanioli evacuaţi din calea unui incendiu mistuitor

(Arhivă) Un pompier luptă cu focul în El cubillo de Uceda, în încercarea de a stinge un incendiu de pădure izbucnit lângă Guadalajara, Spania - 11 august 2012.
(Arhivă) Un pompier luptă cu focul în El cubillo de Uceda, în încercarea de a stinge un incendiu de pădure izbucnit lângă Guadalajara, Spania - 11 august 2012. (PEDRO ARMESTRE / AFP / GettyImages)

În jur de 2500 de persoane au fost evacuate din case în vestul Spaniei, în urma izbucnirii unui incendiu. Sâmbătă, circa 1000 de locuitori ai oraşului Hoyos au fost evacuaţi din locuinţe, iar astăzi, altor 1400 de persoane din oraşul vecin, din zona Extremadura, li s-a cerut să-şi părăsească locuinţele.

Incendiul, care a izbucnit joi în munţii Sierra de Gata, a mistuit deja peste 6500 de hectare de vegetaţie. Sute de pompieri spanioli, sprijiniţi şi de colegi din Portugalia, au luptat să stingă flăcările, având ca suport logistic 16 avioane cu apă şi elicoptere.

Deşi cauza incendiului nu a fost încă identificată, se crede că la mijloc ar fi mâna unui incendiator.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe