În corzi. “UE se va prăbuşi dacă pleacă Merkel”, avertizează ministrul maltez de Externe

Ministrul maltez de Externe, Abela Carmelo
Ministrul maltez de Externe, Abela Carmelo (Wikimedia.org)

Cancelarul german Angela Merkel are un rol important pentru supravieţuirea zonei euro şi, în cazul înlăturării sale de la putere, instabilitatea creată ar putea distruge întreaga Uniune Europeană, a sugerat ministrul maltez de Externe, Abela Carmelo, într-un interviu la emisiunea Newsnight de la BBC.

Înaintea unei reuniuni importante a Consiliului European ce se va concentra pe imigraţie, securitate şi apărare, Carmelo a fost invitat de BBC să discute despre Angela Merkel.

Carmelo a fost întrebat cât de importantă este pentru zona euro menţinerea în funcţie a cancelarului german, potrivit Express.co.uk.

Ministrul maltez a răspuns: “Cu siguranţă, trebuie să fim uniţi în această problemă. Ştim că avem câteva provocări şi ar fi bine dacă guvernele sunt stabile. Trebuie să abordăm aceste probleme împreună.

“Aşadar, nu este bine doar pentru zona euro, ci şi pentru viitorul Uniunii Europene deoarece există oameni care spun că Europa este atât de divizată în privinţa imigraţiei încât sunt foarte sceptici în legătură cu viitorul UE”.

Merkel a divizat Germania după decizia de a deschide graniţele pentru imigranţi în 2015.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a ameninţat că va demisiona din funcţie duminică în cazul în care Merkel nu va ajunge la un compromis cu omologii săi europeni în ceea ce priveşte problema imigraţiei, la nivelul întregii Uniunii. Liderii UE se vor întâlni joi şi vineri la un summit în Bruxelles, unde imigraţia va fi un subiect central.

Într-un interviu cu reţeaua de televiziune germană ARD, Seehofer a afirmat: “Există situaţii în politică când există o convingere. În acele cazuri, convingerea este mai importantă decât funcţia”.

Germania a fost marcată de ascensiunea partidului populist şi anti-imigraţie Alternativa pentru Germania, care a obţinut rezultate semnificative la ultimele alegeri, în care Merkel a pierdut o parte dintre votanţi.

Newsnight a intervievat şi un alegător bavarez care consideră că este momentul ca Angela Merkel să plece.

Alegătorul a declarat: “Angela ar trebui să plece. Nu a impus politicile corecte pentru Germania. Ea decide pentru Europa, dar nu are niciun susţinător. Niciunul. Uitaţi-vă la Franţa, la Italia, la Norvegia. Nimeni nu procedează la fel”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe