Indonezia: cca.1.290 de persoane evacuate datorită erupţiei unui vulcan

Muntele-vulcan Sinabung erupand pe 28 august 2010
Muntele-vulcan Sinabung erupand pe 28 august 2010 (ATAR / AFP / Getty Images)

Muntele Sinabung din Indonezia, care are o înălţime de 2.475 de metri, a erupt din nou duminică dimineaţă, eliminând o coloană de cenuşă până la 7.000 de metri înălţime. Autorităţile au recomandat evacuarea persoanelor care locuiesc pe o rază de 3 kilometri în jurul craterului.

'Până la 1.293 de persoane au părăsit zona după explozia majoră a Muntelui Sinabung', a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei care se ocupă cu gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Datorită creşterii activităţii seismice în zona muntelui în ultimele săptămâni, autorităţile au ridicat nivelul de alertă la penultimul nivel de gravitate, a precizat el.

A mai izbucnit o mare explozie la 24 octombrie, când Muntele Sinabung a erupt eliminând o coloană de fum de 3.000 de metri înălţime.

Vulcanul Sinabung se numără printre cei 129 de vulcani activi din Indonezia, care este amplasată pe aşa-numita 'Centură de Foc' a Oceanului Pacific, trasmite Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe