Iliescu îl girează pe Dragnea în fruntea PSD

Ion Iliescu nu vede nicio problemă ca partidul emanat din FSN-ul al cărui părinte a fost să fie condus de o persoană cu dosar pe rol la Înalta Curte.
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a prezentat, duminică, la filiala PSD Sector 1, pentru a-l vota pe Liviu Dragnea ca şef al partidului.

Întrebat dacă nu este riscant pentru PSD să aibă un preşedinte care are un termen într-un dosar, Iliescu a răspuns: "Este problematică această chestiune, inclusiv această decizie a DNA. Ce să analizeze, ce să judece la un om care îşi făcea datoria şi organiza prezenţa la referendum a membrilor de partid?", relatează gândul.info.

"Este aberantă însăşi ridicarea acestei probleme. Este împotriva spiritului democratic în care partidele au un rol şi exponenţii partidului trebuie să-şi desfăşoare o activitate concretă. Asta a făcut Dragnea. Era aberantă inclusiv ridicarea acestei probleme", a adăugat Iliescu.

Reamintim că Liviu Dragnea, candidat unic la şefia PSD, a fost condamnat pe 15 mai a.c. la un an de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului pentru demiterea lui Băsescu, din 2012. Recursul în acest dosar este pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a amânat, în 28 septembrie, până în 23 noiembrie, judecarea dosarului.

După ce Dragnea, singurul candidat la preşedinţia formaţiunii va fi pus în fruntea partidului, va deveni primul şef al PSD condamnat la închisoare cu suspendare în prima instanţă.