Igor Grosu, către noul şef al Delegaţiei UE în RM: Parteneriatul strategic cu UE - subiect de maximă relevanţă pe agenda Legislativului

Edificarea statului de drept, reformele în justiţie şi combaterea corupţiei, transparentizarea actului de guvernare sunt importante pentru restabilirea încrederii cetăţenilor şi partenerilor externi, a subliniat Igor Grosu.
Igor Grosu şi Janis Mazeiks
Igor Grosu şi Janis Mazeiks (parlament.md)

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, vineri, o întrevedere cu noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, care l-a înlocuit în funcţie pe ambasadorul Peter Michalko.

Igor Grosu i-a urat succes lui Janis Mazeiks în exercitarea mandatului, asigurându-l de întreaga deschidere a Parlamentului spre colaborare cu Delegaţia UE.

”Apreciem înalt susţinerea pe care Uniunea Europeană o acordă statului nostru în procesul de integrare europeană, iar Delegaţia UE are un rol deosebit de important în acest proces. Parteneriatul strategic cu Uniunea Europeană va fi subiectul de maximă relevanţă pe agenda Legislativului”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Acesta a mai adăugat că noul Legislativ va accelera implementarea reformelor cruciale pentru cetăţeni şi pentru relaţiile cu UE, inclusiv de ordin legislativ.

”Edificarea statului de drept, reformele în domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei, transparentizarea actului de guvernare – sunt importante pentru restabilirea încrederii cetăţenilor şi partenerilor externi, dar şi pentru dezvoltarea ţării”, a subliniat Igor Grosu, menţionând că obiectivele prioritare din agenda legislativă pentru perioada imediat următoare, sunt corelate cu prevederile Programului de activitate al Guvernului.

Janis Mazeiks a arătat deschidere spre continuarea interacţiunii Delegaţiei UE cu Parlamentul moldovean pe toate subiectele agendei comune.

În contextul întrevederii, spicherul Parlamentului a ţinut să-şi exprime gratitudinea faţă de statele membre ale UE pentru suportul generos oferit Moldovei în lupta cu virusul chinezesc prin donarea echipamentelor medicale şi a loturilor de vaccin.