30 de ani de la crearea SIS. Maia Sandu: Sănătate şi succes tuturor colaboratorilor care îşi fac datoria corect şi cu dăruire

Maia Sandu la evenimentul dedicat aniversării a 30-a de la crearea SIS
Maia Sandu la evenimentul dedicat aniversării a 30-a de la crearea SIS (presedinte.md)

Ofiţerii de informaţii trebuie să poată ţine pasul cu provocările timpului, iar acest obiectiv poate fi atins printr-o reformă calitativă şi dotare adecvată a Serviciului, a declarat preşedintele Maia Sandu la evenimentul dedicat celei de-a 30-a aniversării de la crearea Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), precum şi Zilei lucrătorului organelor securităţii statului, care este marcată la 9 septembrie.

Şefa statului a transmis urări de sănătate şi succes tuturor colaboratorilor SIS care îşi fac datoria corect şi cu dăruire subliniind rolul central pe care îl are instituţia în contracararea ameninţărilor clasice, dar şi hibride, cu care se confruntă R. Moldova, şi a evidenţiat corupţia drept principalul risc la adresa securităţii naţionale.

Maia Sandu a vorbit despre necesitatea unei evaluări complexe a sectorului de securitate, cu identificarea vulnerabilităţilor de sistem şi a reformării Serviciului, pentru întărirea capacităţilor instituţionale.

Preşedintele şi-a reconfirmat deschiderea de a contribui la reformarea SIS, pentru ca acesta să fie o instituţie puternică, eficientă, care va răspunde exigenţelor timpului şi aşteptărilor cetăţenilor ţării.