Igor Dodon planifică o nouă vizită în Rusia pentru a participa la summit-ul CSI

Din ziua investirii în funcţia de şef al statului, Dodon a vizitat Federaţia Rusă de patru ori. Fostul preşedinte Timofti a refuzat să meargă la summit-ul CSI din 2016.
Igor Dodon citeşte din cartea „Moldova şi Rusia”
Igor Dodon citeşte din cartea „Moldova şi Rusia” (facebook.com / Dodon Igor)

Igor Dodon va participa la summit-ul şefilor de State CSI care va avea loc pe 11 octombrie a.c., la Soci, sub preşedinţia Federaţiei Ruse. Anunţul a fost făcut miercuri în cadrul unei întrevederi cu Farit Muhametşin, Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

“Am discutat mai multe subiecte cu privire la politica internă şi externă a ţării. Am accentuat asupra necesităţii dezvoltării şi aprofundării relaţiilor de colaborare dintre statele noastre în interesul ambelor popoare”, a scris şeful statului pe pagina sa de socializare.

Notabil este faptul că preşedintele Nicolae Timofti, a refuzat să meargă la summit-ul şefilor de stat din CSI, care a avut loc anul trecut la Bişkek între 15 şi 17 septembrie.

Amintim că, de la data investirii lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova (23 decembrie 2016), acesta a mers în Rusia de patru ori, ultima vizită fiind pe 9 mai când a participat la parada din Piaţa Roşie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe