Igor Dodon împreună cu mai mulţi „colegi” se află în vizită la Moscova

Igor Dodon împreună cu „colegii” în vizită la Moscova, 17.01.2020
Igor Dodon împreună cu „colegii” în vizită la Moscova, 17.01.2020 (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele Igor Dodon anunţă pe Facebook că împreună cu mai mulţi „colegi” se află într-o scurtă vizită la Moscova, la invitaţia preşedintelui consiliului de administrare al „Sberbank”, Gherman Gref.

Acesta susţine că în cadrul vizitei vor avea întrevederi cu „personalităţi din diverse domenii, care doresc să acorde sprijin Republicii Moldova ţinând să precizeze 'pentru amatorii de bârfe şi falsuri' că toate cheltuielile sunt suportate de organizatori, nefiind irosit nimic din bugetul public”.

Din pozele anexate de şeful statului la postarea de pe reţeaua de socializare se constată că printre colegii care îl însoţesc la Moscova se regăseşte preşedinta Parlamentului moldovean, Zinaida Greceanîi, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, dar şi mai mulţi deputaţi socialişti.

În context, expertul de la Transparency International Moldova, Veaceslav Negruţă subliniază că preşedintele R. Moldova urmează o „agendă străină”. Dodon a plecat la Moscova? Să-şi prezinte demisia? Sau alibi, că nu era pe aici, când Tiraspolul, coordonat de Moscova, a anunţat închiderea hotarului spre Ucraina?

Având în vedere faptul că de la 10 ianuarie, Poliţia de Frontieră de la Chişinău a sistat aplicarea excepţiei temporare privind măsurile de control al autoturismelor din regiunea transnistreană, pretinsele autorităţi de la Tiraspol au anunţat vineri, că începând cu 24 ianuarie, vor fi introduse restricţii similare la trecerea frontierei de stat a Transnistriei şi Ucrainei pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate şi conduse de cetăţeni rezidenţi permanent în R. Moldova şi care deţin permis de conducere moldovenesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe