Igor Corman a avut o întrevedere cu Elmar Brok

(photos.com)

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a avut, astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Politică Externă a Parlamentului European, Elmar Brok. Potrivit datelor oferite de serviciul de presă al Legislativului, în cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce vizează procesul de implementare a agendei de reforme asumate în realizarea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova, ultimele evoluţii înregistrate în dialogul politic UE - Republica Moldova şi dezvoltarea Parteneriatului Estic.

De asemenea, au fost discutate aspecte legate de relaţiile Republicii Moldova cu ţările vecine, precum şi ultimele evoluţii din regiunea transnistreană a ţării.

Preşedintele Comisiei Politică Externă a Parlamentului European, Elmar Brok a salutat depăşirea crizei politice în Republica Moldova şi a încurajat autorităţile de la Chişinău să dea caracter durabil şi ireversibil reformelor de modernizare a ţării prin consolidarea instituţiilor democratice, combaterea corupţiei şi reformarea justiţiei.

Preşedintele Legislativului a pledat pentru intensificarea relaţiilor de cooperare la nivel interparlamentar. În context, cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea participării speakerului moldovean la o şedinţă a Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) a Parlamentului European, ulterior prezentării recomandărilor Comisiei privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

De menţionat că în conformitate cu Planul de acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize, îndeplinirea tuturor obiectivelor de referinţă va permite Comisiei Europene să înainteze Parlamentului European şi Consiliului UE propunerea de a ridica obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Vizita lui Corman la Bruxelles se va încheia miercuri. Când va ajunge la Chişinău, preşedintele Legislativului va susţine o conferinţă de presă la Aeroport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe