IFC acordă Agricover Credit IFN un împrumut de 12,5 milioane de euro pentru finanţarea fermierilor

Epoch Times România
25.04.2012

IFC, membră a grupului Băncii Mondiale, acordă companiei Agricover Credit IFN un împrumut de 12,5 milioane de euro pentru a creşte finanţările acordate fermierilor din România.

"Cu ajutorul împrumutului IFC putem creşte finanţările acordate fermierilor care doresc să îşi modernizeze echipamentele sau să investeasca în instalaţii de irigare. Această sursă proaspătă de capital va permite clienţilor noştri să îşi modernizeze şi să îşi extindă fermele, făcându-le mult mai ecologice", a declarat directorul general al Agricover Credit IFN, Liviu Dobre.

România se situează pe locul al doilea între ţările din Europa ca şi suprafaţă arabilă, iar în sectorul agricol activează aproximativ 35% din forţa de muncă a ţării.

"Lucrăm cu Agricover Credit IFN pentru a ne asigura că şi micii fermieri pot obţine împrumuturi în cazul în care au un plan de afaceri solid", a declarat directorul IFC pentru Europa şi Asia Centrală, Tomasz Telma.

Potrivit acestuia, împrumutul IFC va sprijini investiţiile de modernizare şi de capital, care vor permite fermierilor să realizeze o productivitate mai mare şi să îşi îmbunătăţească sustenabilitatea financiară.

Agricover Credit IFN este divizia financiară a grupului Agricover din România, un grup agricol integrat cu activităţi de distribuţie, comercializare de cereale şi logistică, fiind singura instituţie financiară din România axată exclusiv pe finanţarea agriculturii. Agricover Credit IFN oferă credite pentru capital de lucru pentru fermieri, iar în prezent doreşte să crească împrumuturile pentru investiţii de capital.

Portofoliul IFC în România se situeaza în prezent la valoarea de 664 milioane dolari.

IFC, membră a grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată exclusiv pe sectorul privat. IFC ajută ţările în curs de dezvoltare să obţină creştere durabilă prin finanţarea investiţiilor, prin furnizarea de servicii de consultanţă pentru societăţi comerciale şi guverne şi prin mobilizarea de capital pe pieţele financiare internaţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor