Ibiza: 15 scoţieni beţi transformă un avion în discotecă

Avion al companiei aeriene low-budget Ryanair
Avion al companiei aeriene low-budget Ryanair (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)

Un zbor Ryanair decolat de la Glasgow în direcţia Ibiza a fost nevoit să facă o aterizare de urgenţă la Beauvais în Franţa, joi la ora 20 (21 ora României) din cauza a 15 scoţieni care s-au îmbătat şi au transformat aeronava într-o discotecă.

Episodul a fost dezvăluit astăzi de M6, serviciile britanice. Cei 15 scoţieni au fost „aduşi cu piciorele pe pământ” (la propriu şi la figurat) şi predaţi autorităţilor transalpine. "Ei au crezut că au ajuns deja în Ibiza", a spus o sursă, dar în schimb erau aşteptaţi de poliţia franceză.

Cei 15 au cumpărat alcool din duty-free la Glasgow şi l-au consumat imediat ce avionul a decolat: o dată beţi au început cânte şi să danseze, între ţipete, râs şi strigături. Prin urmare, pilotul a decis să aterizeze de urgenţă pentru a scăpa de acest grup turbulent şi pentru a evita un eventual incident.

Poliţia a trebuit să intervină în număr mare pentru a-i forţa pe aceşti turişti să coboare în Franţa şi să renunţe la destinaţia dorită. După ce au fost interogaţi, la aproximativ 2 dimineaţa au fost eliberaţi şi transferaţi la staţia Beauvais, de unde au luat trenul spre Paris.

Avionul a decolat spre Ibiza la 23.45 (ora locală) cu ceilalţi 160 de pasageri. Conform declaraţiilor făcute de conducerea aeroportului, echipajul aeronavei a depus o plângere, informează AFP.