Hunor: "Se conturează un guvern tehnocrat, condus de un premier tehnocrat"

Ieşit de la discuţiile convocate de şeful statului pe tema numirii unui nou premier, Hunor şi-a exprimat preferinţa pentru un guvern tehnocrat, unul care să aibă însă mandat cât mai scurt.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.11.2015

Preşedinte UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la finalul consultărilor cu şeful statului că se conturează un guvern tehnocrat şi că formaţiunea pe care o conduce va susţine această idee, relatează B1 TV.

Hunor a mai precizat că ar fi preferat ca noul guvern format din miniştri tehnocraţi să aibă un mandat scurt, până la organizarea alegerilor anticipate şi şi-a exprimat regretul că nu pot fi organizate alegeri.

”Se conturează un guvern tehnocrat, condus de un premier tehnocrat care va avea libertatea de a-şi alege cabinetul. Criteriile de integritate sunt pe primul loc, pe baza lor se va face nominalizarea premierului şi miniştrilor. Noi am fi dorit un guvern tehnocrat pe o perioadă foarte scurtă, până la alegerile anticipate, dar am înţeles că alegerile anticipate nu pot fi organizate. Rămâne un guvern care va funcţiona pe un an de zile. Pentru asta este nevoie de sprijin parlamentar”, a declarat Hunor.

Referitor la o eventuală propunere de premier, Kelemen Hunor a precizat că reprezentanţii UDMR doar au conturat un profil al viitorului şef al Guvernului însă nominalizarea este un atribut al preşedintelui:

”Săptămâna trecută am spus gen Dacian Cioloş, gen Bogdan Olteanu. Nu am făcut o nominalizare, că este un atribut al preşedintelui, dar eu cred că profilul pe care l-am conturat este un profil important”, a adăugat liderul UDMR.

Reamintim că preşedintele Iohannis are programate, marţi, consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier. După ce ieri şeful statului a avut întrevederi cu PSD şi PNL, astăzi urmează convorbiri cu UDMR, UNPR, ALDE şi reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Ideea unui guvern tehnocrat s-a impus sub presiunea străzii, românii ieşind cu zecile de mii în stradă în ultima săptămână, cerând o reformă din temelii a scenei politice şi un guvern din oameni corecţi şi pricepuţi, care să servească bine ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor