Hotelul din Olimp, administrat de SRI, de unde 18 tineri au ajuns la spital cu simptome grave. Prima reacţie a Serviciului Român de Informaţii

SRI (Epoch Times România)
Ana Ion
27.09.2024

18 tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 22 de ani cazaţi la Hotel Crişana din Olimp, care funcţionează cu circuit închis, au ajuns la spital prezentând simptome de toxiinfecţie alimentară. Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie în Constanţa în urma acestui incident.

Surse neoficiale susţin că Hotelul Crişana din Olimp ar fi administrat de Serviciul Român de Informaţii, scrie Fanatik. Un număr de 120 de persoane se aflau, miercuri dimineaţa, în imobil. Tinerii care au acuzat simptome grave au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Sursele publicaţiei citate spun că tinerii care au ajuns la spital ar fi studenţi ai Academiei Naţionale de Informaţii.

Hotelul Crişana din Olimp a fost administrat, de la mijlocul anilor ’90, de RA-APPS, alături de mai multe imobile de pe litoral. Din cauza stării avansate de degradare, acestea au fost transferate către diverse structuri din MAI, SRI şi SIE, care au investit sume importante de bani în renovarea lor. De exemplu, SRI a investit peste 5 milioane de euro în modernizarea hotelului Maramureş, tot din Olimp. Lucrările au durat până în 2018.

Într-o reacţie pentru FANATIK, Serviciul Român de Informaţii a confirmat că a demarat verificări referitoare la situaţia de la hotelul Crişana din Olimp, acolo unde 18 persoane au ajuns la spital.

”În legătură cu situaţia de la hotelul Crişana din Olimp, vă precizăm că încă de la prima sesizare au fost demarate verificări de către structurile competente pentru a fi stabilită cauza care a dus la semnalările multiple de greaţă şi stare de rău a persoanelor care se aflau în unitatea de cazare.

Verificările epidemiologice şi sanitare sunt în curs de desfăşurare iar toţi pacienţii inclusiv cei care au necesitat internare sunt stabili şi nu au fost înregistrate cazuri grave”, se arată într-un răspuns al Biroului de presă al SRI, pentru publicaţia citată.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor