Hong Kong, Bangladesh, Iordania şi India - cele mai rasiste ţări din lume (studiu)

Epoch Times România
17.05.2013

Hong Kong, Bangladesh, Iordania şi India sunt ţările cele mai rasiste din lume, relevă un studiu dedicat atitudinilor sociale la nivel mondial, preluat de Daily Mail.

Potrivit World Value Survey, populaţiile care dau dovadă de cea mai mare intoleranţă rasială provin din lumea în curs de dezvoltare, cu ţări precum Bangladeshul, Iordania şi India în top cinci.

Prin contrast, studiul, care a analizat situaţia din 80 de ţări pe parcursul a trei decenii, indică că ţările occidentale sunt cele mai deschise către alte culturi, state ca Marea Britanie, SUA, Canada, şi Australia ocupând primele locuri în clasamentul celor mai tolerante ţări.

Sondajul a cerut participanţilor să indice ce tipuri de persoane ar refuza să aibă în apropiere şi apoi au numărat câţi au ales opţiunea 'persoane de altă rasă' ca procent pentru fiecare ţară. Cercetătorii au sugerat că societăţile în care mai multe persoane nu doresc vecini din alte rase pot fi considerate mai puţin tolerante rasial.

În urma analizei, ţara cu cel mai mare procent de oameni 'intoleranţi' este Hong Kong, unde 71,8% din populaţie refuză să trăiască în vecinătatea cuiva de alta rasă, urmată de Bangladesh (71,7%), Iordania (51,4%) şi India (43,5% ).

Prin contrast, cele mai tolerante ţări, cu doar 0-4,9% locuitori deranjaţi de vecinătatea unei persoane de altă rasă sunt: SUA, Canada, Brazilia, Argentina, Columbia, Guatemala, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Letonia, Australia şi Noua Zeelandă.

În ceea ce priveşte România, proporţia celor reticenţi să aibă un vecin de altă rasă este de 15 -19, 9%, o situaţie întâlnită şi în alte ţări est-europene cum ar fi în Ungaria, Serbia, Macedonia, dar şi în Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor