Hollande este preşedintele francez cel mai puţin popular din ultimii 30 de ani, conform sondajelor

Epoch Times România
01.03.2013

La zece luni de când a preluat mandatul, preşedintele Francois Hollande a ocupat cea mai rea poziţie comparativ cu orice alt preşedinte francez din 1981 în sondajul TNS Sofres pentru revista Le Figaro, publicat joi.

Alegătorii care l-au votat pe socialistul Hollande preşedinte în 2012 pun acum sub semnul întrebării modul în care guvernul său administrează o economie în pragul recesiunii şi reducerile de locuri de muncă.

Evaluarea lui Hollande a scăzut cu 5 puncte în luna februarie, ajungând la 30 la sută, atunci când respondenţii au fost întrebaţi dacă au încredere că preşedintele lor va rezolva problemele ţării.

Scorul a fost previzibil dat fiind faptul că şomajul francez a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.

Din noiembrie până în ianuarie, evaluarea privind încrederea în Hollande - într-un sondaj comandat de publicaţia cu vederi conservatoare - a fost relativ stabilă, deşi destul de scăzută la circa 35 la sută.

Sondajul a sugerat că Hollande s-a bucurat doar de un impuls de scurtă durată după intervenţia militară în Mali, foarte apreciată în ţară şi de aliaţi cum ar Statele Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor