Hochei - selecţionerul României: „Vrem opt puncte la Mondialele din Polonia”

(ALEXANDER NEMENOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
02.04.2012

Canadianul Tom Skinner, selecţionerul echipei naţionale de hochei pe gheaţă a României, a declarat pe site-ul oficial al federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG) că vrea să obţină opt puncte la Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B din Polonia (15-21 aprilie).

"Pregătirea echipei naţionale se face cu foarte mult optimism pentru Campionatul Mondial din Polonia. În primul rând, cei mai mulţi oameni de hochei se aşteaptă ca România să câştige împotriva Australiei, în ultimul meci, pentru a nu retrograda. Menţinerea în Divizia I este un obiectiv intermediar, însă câştigarea unei medalii este obiectivul final. Acum, provocarea este de a juca la un alt nivel şi de a câştiga opt puncte", a spus Skinner.

Tom Skinner se bazează pe faptul că echipa României a devenit mult mai competitivă după meciurile împotriva Poloniei, Ungariei, Italiei şi Lituaniei. "Naţionala a avut un program foarte provocator în sezonul 2011-2012. Am jucat meciuri importante cu Polonia în noiembrie, cu Ungaria în decembrie, cu Lituania şi Italia în februarie, astfel că echipa a devenit una foarte competitivă pentru Divizia I. Din aceste meciuri, cei mai câştigaţi au ieşit jucătorii, care au devenit mai buni, au acumulat un plus de experienţă, vitală pentru meciurile de acest nivel. Mai este timp suficient pentru alte îmbunătăţiri, dar trebuie reamintit că aceşti jucători au câştigat anul trecut prin spiritul de echipă", a explicat tehnicianul.

Skinner susţine că România va fi un adversar incomod în meciurile din Grupa B a Diviziei I: "Îmi place să antrenez această echipă şi am toată convingerea că jucătorii vor face totul pentru a evolua la capacitate maximă. Ştiu că fiecare meci va fi o provocare, s-a muncit mult, iar adversarilor le va fi greu sa joace împotriva noastră. Mă aştept să avem un aprilie 2012 foarte bun pentru echipa naţională".

Reprezentativa României a intrat în linie dreapta cu pregătirile pentru Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B, care se va disputa, în perioada 15-21 aprilie, la Krynika (Polonia), şi unde va avea ca adversari Australia, Coreea de Sud, Polonia, Olanda şi Lituania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor