Hillary Clinton “aptă pentru a servi ca preşedinte”, susţine doctorul ei

Hillary Clinton
Hillary Clinton (NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
15.09.2016

Personalul de campanie al lui Hillary Clinton a publicat miercuri informaţii medicale privind starea sănătăţii candidatei democrate, medicul ei declarând că este "aptă pentru a servi ca preşedinte", după ce, duminică, fosta primă doamnă a fost protagonista unui incident grav de sănătate.

De mai multe săptămâni, candidata democrată este ţinta suspiciunilor privind sănătatea sa, din cauza deselor accese de tuse şi a episoadelor în care se dovedeşte incapabilă să urce scări, trebuind să fie susţinută de gărzile de corp. Organizaţia Wikileaks a pus şi ea gaz pe foc publicând emailuri care arată că Hillary Clinton căuta, în 2011, medicamente împotriva maladiei Parkinson.

În weekend, teoriile legate de starea precară a sănătăţii sale au explodat atunci când fostul secretar de stat a părăsit serviciul memorial organizat pentru victimele atacurilor din 11 septembrie 2001 şi a fost văzută clătinându-se şi fiind incapabilă să să se urce în vehiculul de campanie aflat la doi metri.

Explicaţia iniţială oferită de personalul de campanie a candidatei democrate a fost de "supraîncălzire", pentru ca mai apoi motivul să fie schimbat în "pneumonie".

“Se recuperează corespunzător cu antibiotice şi alte medicamente”, a declarat doctorul lui Clinton, Lisa Bardack, într-o scrisoare publicată de personalul de campanie. “Clinton continuă să rămână sănătoasă şi aptă pentru a servi ca preşedinte al Statelor Unite”.

În scrisoarea ei, Bardack a susţinut că Hillary Clinton a fost diagnosticată cu o pneumonie uşoară şi necontagioasă şi că are o “stare mentală excelentă”.

“Impresia mea generală este că dna Clinton a rămas sănătoasă şi nu a dezvoltat noi afecţiuni medicale în acest an, pe lângă o infecţie de sinus şi ureche şi recent diagnosticata pneumonie”, a mai scris Bardack.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor