Canal TV din New York raportează din greşeală moartea lui Hillary Clinton

Zvonurile şi suspiciunile care o urmăresc pe Hillary Clinton în legătură cu sănătatea sa precară sunt întărite, uneori (aparent) involuntar, de mass media. Unul dintre cele mai cunoscute posturi din SUA, Channel 7, a declarat din greşeală duminică seara că Hillary ar fi murit.
Hilary Clinton.
Hilary Clinton. (Captură Foto)

Duminică seara, la ora 18, canalul premier al ABC – Channel 7 – a început ediţia direct a emisiunii Eyewitness News Sunday cu declaraţia că Hillary Clinton a murit.

“Bună seara tuturor, sunt Sandra Bookmen şi eu sunt Joe Torres. Începem cu ştiri de ultimă oră legate despre moartea lui Hillary Clinton. Doctorul lui Hillary Clinton tocmai a dezvăluit faptul că reprezentanta democrată la alegerile prezidenţiale a fost diagnosticată cu pneumonie. Şi acest lucru s-a întâmplat după ce Clinton a părăsit ceremonia de comemorare a atacurilor din 9 septembrie mai devreme, fiind înregistrată cum are nevoie de ajutor şi se chinuie să se stea pe picioare în timp ce urca în vehiculul [de campanie]”, conform unei transcrieri a declaraţiei.

După acest raport neaşteptat, care a avut loc doar câteva ore după urgenţa medicală a candidatei democrate prezidenţiale în New York City, Torres şi Bookmen au continuat cu buletinul de ştiri, editând segmentul de 30 de minute fără să corecteze eroarea din deschidere.

Aruncând şi mai mult gaz pe foc, declaraţia lui Torres din 11 septembrie a fost difuzată fără corecţie pe unul dintre cele mai populare posturi de televiziune din SUA şi într-un moment în care căutările de pe Google legate de sănătatea lui Hillary Clinton au atins cote mari, un aspect evidenţiat marţi de The Drudge Report.

În plus, după ce Torres a declarat că Hilary Clinton a murit, un videoclip – aparent realizat cu telefonul mobil – a început să fie circulat pe reţelele sociale.

Comentatorul online DAHBOO777, cunoscut pentru cercetările şi afinitatea sa pentru subiecte considerate a fi extreme sau conspiraţioniste de către mass media mainstream, a publicat un material video care a inclus şi un screenshot a unui aparent articol al ABC News.com care corespunde cu raportul celor de la Channel 7.

Utilizatorul de Twitter @Fixer_Guy, care este descris în profilul său ca un ‘Veteran al Marinei, un om al Renaşterii şi un constituţionalist’, a încărcat luni noaptea presupusul screenshot făcut articolului ABC, care susţinea că “Hillary Clinton aparent a murit în timpul unui tratament primit la Spitalul Montefiore”.

Eroare fatală

Cu privire la declaraţia lui Torres, unele entităţi media au obţinut de la TVEyes o copie cu transmisia TV iniţială a celor de la Channel 7. Copia s-a potrivit cu videoclipul încărcat pe Internet de DAHBOO777 şi alţi comentatori online.

Confirmând validitatea erorii, John Stone, director asistent al departamentului de ştiri şi producător executiv pentru transmisiile WABC-7, a declarat: “În timpul unui introduceri despre o ştire legată de sănătatea lui Hillary Clinton, Joe Torres a folosit din greşeală cuvântul ‘moarte’ (death) deşi a dorit să spună ‘sănătate’ (health). A fost clar din contextul raportului, din informaţiile reporterilor şi din imaginile afişate pe ecran că secretarul Clinton era în viaţă şi în proces de recuperare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe