Handbal: România meci de „antrenament” cu Australia 32 - 13

Novi Sad, Australia - Romania, 9 decembrie 2013. (PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Getty Images)
P. P.
10.12.2013

Naţionala de handbal a României s-a prezentat la întâlnirea cu reprezentativa Australiei cu o singură întrebare în minte. ”La ce diferenţă de scor le batem?” Partida de luni s-a încheiat cu scorul 32 -13, cu 4 goluri mai mult decât obiectivul ofensiv stabilit de Tadici pentru acest meci, şi cu unul în plus primit.

Tricolorele s-au prezentat ca pentru un antrenament la meciul cu Australia. Victoria la 10 puncte diferenţă cu Tunisia le-a dat o un plus de încredere lui Tadici şi elevelor sale, care s-au pregătit intens pentru meciurile ”foc” ce vor urma cu Germania, Ungaria şi Cehia astfel că Tadici a menajat o mare parte din titularele de drept în meciul cu ”cangurii” şi a introdus mai multe jucătoare de rezervă, ceea ce-i va permite să menţină lotul competitiv pe parcursul mondialului.

În minutul 25, diferenţa de scor era deja sesizabilă, 15-5 pentru România iar antrenorul Janson Hoppner utiliza al doilea time-out pentru a le mai da elevelor sale informaţiile tactice necesare. Relaxarea din tabăra noastră s-a văzut pe finalul primei reprize atunci când Australia a marcat un gol de la jumătatea terenului, fază deranjantă pentru tehnicianul român.

Formula de start a României se schimbase substanţial în a doua repriză. Trei jucătoare ”de viitor” au intrat pe teren iar veteranele echipei îşi făceau deja planurile pentru meciul cu Germania. Borna impusă de Tadici a venit în minutul 45, la scorul de 24-9 însă scorul final, 32-13 n-a satisfăcut cerinţele defensive stabilite tricolorelor, de maxim 12 goluri.

Pe primul loc al grupei cu cel mai bun golaveraj până în prezent, România este deja calificată în optimile de finală ale mondialului, însă greul începe abia marţi, cu Germania, primul meci cu adevărat dificil din cadrul turneului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor