Hăncilă (Volksbank): Aprecierea leului a fost o reacţie la rezultatul referendumului

Epoch Times România
30.07.2012

Aprecierea leului a fost o reacţie la rezultatul referendumului, iar vizita delegaţiei Fondului Monetar Internaţional ar putea să mai stabilizeze uşor situaţia, a declarat economistul-şef al Volksbank, Melania Hăncilă.

"Aprecierea leului a fost o reacţie la rezultatul referendumului. Pe de altă parte, săptămâna trecută, monedele regionale s-au apreciat, iar leul nu a beneficiat de acest trend. Acum leul a câştigat teren împotriva euro, la fel ca monedele din regiune", a menţionat Hăncilă.

Aceasta a mai spus că jucătorii străini au interpretat pozitiv acest referendum. "Au fost volume mari, mai ales jucătorii străini au vândut euro. Probabil că şi-au închis poziţiile", a mai spus economistul-şef al Volksbank.

Melania Hăncilă consideră că evoluţia monedei naţionale în perioada următoare va depinde de situaţia politică, de modul în care USL va accepta rezultatul referendumului. "Şi delegaţia FMI ar putea să mai stabilizeze uşor situaţia", a mai spus Hăncilă.

Banca Naţională a României a afişat luni un curs de referinţă de 4,5558 lei/euro, cu 1,21% mai mic faţă de şedinţa precedentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor