Hackeri pro-Kremlin revendică atacurile asupra site-urilor oficiale din România. Au “pedepsit” declaraţiile lui Ciolacu

(Getty Images)
Andrei Popescu
29.04.2022

Grupul pro-rus de hackeri Killnet a revendicat, vineri, atacul cibernetic asupra unor site-uri guvernamentale româneşti. Hackerii susţin că au lansat atacul deoarece preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat că România este pregătită să livreze armament Ucrainei, relatează site-ul de ştiri biziday.ro.

“Preşedintele Senatului României, Marcel Ciolacu, a emis o declaraţie prin care promite autorităţilor ucrainene ‘asistenţă maximă’ în aprovizionarea Kievului cu arme letale. Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul român. Atac la structura info a reţelei!”, a precizat Killnet într-un mesaj pe Telegram.

Joi, Marcel Ciolacu a promis autorităţilor ucrainene “asistenţă maximă” în furnizarea de arme letale Ucrainei de către România, adăugând că ţara noastră trebuie să aibă un cadru legal şi să fie pregătită cu o decizie politică în acest sens:

“Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor”, a precizat liderul PSD.

Reamintim că Guvernul României a anunţat, vineri dimineaţă, că site-ul său, precum şi cele ale Ministerului Apărării, Poliţiei de Frontieră, al CFR Călători şi al unei instituţii financiare al cărei nume nu îl face public au fost accesate de atacuri cibernetice de tip DDOS.

“Astăzi dimineaţă, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro şi politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro şi a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). Specialiştii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experţii instituţiilor de specialitate pentru restabilirea accesului şi identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, a transmis Guvernul.

Anunţul a fost făcută în condiţiile în care experţi în domeniu au vorbit despre atacuri cibernetice ale Rusiei, iar Kremlinul face declaraţii tot mai belicoase la adresa ţărilor NATO care sprijină Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor