Guvernul vrea să finalizeze autostrăzile Nădlac – Arad – Bucureşti şi Transilvania

Epoch Times România
20.12.2012

Programul de guvernare 2013-2016 prevede finalizarea autostrăzilor Nădlac – Arad – Bucureşti, pentru a lega România de Europa (Coridorul IV) şi Braşov-Borş (Transilvania), precum şi finalizarea tronsonului Braşov - Predeal - Comarnic.

De asemenea, noul guvern are în intenţie demararea lucrărilor la Autostrada vest - est Târgu Mureş – Iaşi - Ungheni, realizarea Coridorului IX paneuropean - Autostrada Bucureşti – Ploieşti – Focşani – Bacău – Paşcani, demararea proiectului Autostrăzii de Sud Bucureşti – Alexandria – Craiova – Drobeta-Tr.Severin - Timişoara, precum şi finalizarea centurii Bucureşti la profil de autostradă (nord şi sud)

Resursa financiară pentru autostrăzi trebuie să fie bazată pe atragerea finanţării private, prin promovarea Parteneriatului Public-Privat (PPP), se spune în programul de guvernare. Pe lângă implicarea pe scară largă a capitalului privat în construcţia de autostrăzi, pentru proiectele deja în execuţie sau în curs, finanţarea de la bugetul de stat va fi asigurată prioritar şi constant. Asigurarea finanţării va fi garantată prin lege, care să prevadă alocarea financiară multianuală pentru investiţiile în infrastructură.

Guvernul va mai urmări, prin Programul Naţional de Reciclare în situ a Drumurilor (PNRD), aducerea până în 2016 în stare bună sau foarte bună a 75% din reţeaua de drumuri naţionale şi a 55% din reţeaua de drumuri judeţene.

Drumurile judeţene vor fi preluate în administrarea Ministerului Transporturilor pe perioada modernizării sau reabilitării.

Totodată, în program se arată că se va realiza o restructurare de amploare a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, principalele criterii fiind separarea completă a activităţii de management de proiect de activitatea de întreţinere şi administrare a drumurilor, precum şi organizarea de companii de management de proiect independente, care vor putea rezolva rapid şi eficient problemele apărute în decursul execuţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor