Guvernul pasează responsabilitatea trecerii la cursuri online pe umerii conducerii şcolilor

(photos.com)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, în cadrul unor declaraţii de presă, că va rămâne la aprecierea conducerii fiecărei şcoli trecerea la cursurile online, şi asta fără să se mai ţină cont de rata de incidenţă a cazurilor de Covid-19 în zona respectivă, unităţile de învăţământ urmând a fi păstrate deschise indiferent de numărul de cazuri la mia de locuitori.

"Decizia CNSU care va fi aprobată diseară prevede că, pentru şcoală, se scoate acea legătura cu gradul de incidenţă. Şi atunci, pentru fiecare şcoală în parte, rămâne decizia în funcţie de numărul de copii infectaţi. Vom vedea detaliile care vin prin ordin de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii împreună. […] Şcolile rămân deschise cu prezenţă fizică acolo unde se poate acest lucru", a declarat şeful Executivului.

În ceea ce priveşte testarea elevilor cu teste rapide şi frecvenţa cu care ar trebui să se realizeze, aceasta urmează a fi decisă şi transmisă printr-un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

Premierul Cîţu a mai menţionat că una dintre propuneri ar fi ca testarea elevilor pentru Covid-19 să fie făcută de două ori pe săptămână dar, în opinia sa, asta ar fi "cam mult".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne