Guvernul Marii Britanii analizează conceptul "paşapoartelor libertăţii" pentru a permite libera circulaţie

(YONHAP/AFP via Getty Images)

Lansarea certificatelor de imunitate COVID-19 în Marea Britanie ar putea deveni realitate în 2021, după ce un proiect prin care persoanele care au contractat virusul şi s-au recuperat sau au dezvoltat în mod natural anticorpi pentru a lupta împotriva virusului ar putea primi un paşaport care să le permită să reia viaţa normală.

Guvernul Marii Britanii intenţionează să creeze paşapoarte COVID pentru cei care îşi fac două teste COVID-19 pe săptămână - şi acestea au rezultat negativ - sau cei care au imunitate la virus, sau cei care nu au contractat încă virusul.

Publicaţia Telegraph notează că oficialii intenţionează să numească initiativa „paşapoartele libertăţii”.

Strategia are rolul de a relansa economia aflată în dificultate în 2021, permiţând celor sănătoşi să desfăşoare activităţi zilnice fără a fi împiedicaţi de măsuri stricte de distanţare socială.

Un certificat digital stocat pe un telefon celular va fi suportul material al noului permis.

O sursă a declarat pentru Telegraph: „Vor permite oamenilor să umble nestingheriţi pe străzi şi, dacă sunt întrebaţi de ce nu poartă mască, pot arăta un card, o scrisoare, sau o aplicaţie pe telefon.

Parlamentarul conservator Tom Tugendhat a afirmat recent că ar putea „vedea cu siguranţă ziua” în care va deveni necesară dovada vaccinării pentru a reveni la viaţa normală.

„Dacă vaccinarea funcţionează şi dacă suntem clari că este sigură şi toate indicaţiile de până acum sunt bune, atunci cu siguranţă văd ziua în care companiile spun: trebuie să te întorci la birou şi dacă nu eşti vaccinat, nu intri ", a afirmat Tugendhat.

Planurile pentru paşapoarte COVID în Marea Britanie sunt în curs de pregătire de câteva luni.

În aprilie, ministrul Sănătăţii al Marii Britanii, Matt Hancock, a declarat la o conferinţă de presă în Downing Street că „un certificat de imunitate este un lucru important pe care îl vom face şi îl vom analiza, dar este prea devreme".

Miliardarul Bill Gates promovează conceptul permiselor COVID de la începutul pandemiei COVID-19.

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat sâmbătă la Summitul G20 că anume codurile QR de sănătate ar putea fi o modalitate de a restabili comerţul internaţional şi călătoriile, dacă vor fi recunoscute la nivel mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe